Zusterflat krijgt tweede leven

De zusterflat in Winschoten, naast het voormalig Lucas ziekenhuis, kan toegevoegd worden aan de vastgoedportefeuille van Wima Vastgoed. De zusterflat was voor een lange tijd het onderkomen voor medewerkers van het Lucas ziekenhuis, maar staat inmiddels al een jaar leeg. Met de aankoop en verbouwing van het complex, acht verdiepingen hoog, is zeker twee miljoen euro gemoeid. Wima Vastgoed wil zo snel mogelijk met het gemeentebestuur van Oldambt om tafel. ,,Er zit nu nog een maatschappelijke bestemming op het pand. Dat moet veranderen in woonbestemming.” Er wordt pas begonnen met de transformatie van de flat als er toestemming is van de gemeente om de appartementen te realiseren. Het is een geen financieel risico, ondanks dat de vergunning nog niet rond is. Het is een kans voor Winschoten om in te spelen op het tekort aan jongerenhuisvesting. "Het is toch mooi voor de gemeente dat er een particuliere investeerder opstaat om iets moois van deze leegstaande flat wil maken." 

Het is de bedoeling dat er 72 appartementen en studio’s komen voor jongeren in de leeftijdscategorie van 18 tot ongeveer 30 jaar. Er is ontzettend veel vraag naar jongerenhuisvesting. Zo is in Groningen een groot tekort aan woonruimte voor studenten. In Groningen zijn drie noodlocaties ingericht om buitenlandse studenten op te vangen. De Esdoornflat moet 9 oktober leeg, maar zij staan voor een grote uitdaging om betaalbare huisvesting te organiseren voor de studenten omdat de startersmarkt op slot zit. Met de verbouwing van de Zusterflat zijn er weer 72 betaalbare appartementen op de markt. 

In Assen biedt Wima Vastgoed al jongerenhuisvesting aan. De Tasmantoren is geschikt gemaakt voor jongerenhuisvesting. Het gaat daarbij om 90 appartementen. In de Kloekhorststraat worden nog eens veertig appartementen voor jongeren gerealiseerd. In Winschoten, boven Night Fever worden tevens 26 appartementen aan jongeren verhuurd.

Directeur Maas hanteert met Wima Vastgoed de slogan: ‘Geef oude stenen een tweede kans’. Voor de voormalige zusterflat heeft is al een naam bedacht: Domeq. Domeq is Oost-Europees voor Huis. Het is een eerbetoon aan zijn overleden vader, Eddy Maas. Zijn laatste klus was het bouwen van een complex voor jongeren in Brno. Dat is iets wat Wima Vastgoed gaat doen in Winschoten.

WIMA Vastgoed B.V.

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Copyright © 2019 WIMA Vastgoed. Alle rechten voorbehouden.
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau